Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna

  • top prot 1200x450
    Głosuj na Gdańsk w konkursie na Najlepszy Jarmark Bożonarodzeniowy 2025!


Spotkanie Partnerów Pomorskie Prestige Club. Jak przygotować się na czeskiego i nordyckiego turystę?

top 900x443

Trzecie spotkanie partnerów Pomorskie Prestige w 2024 roku za nami! Zorganizowaliśmy je w wyjątkowym anturażu, bo przy współpracy restauracji Eliksir, która w połowie czerwca otrzymała zieloną gwiazdkę od Przewodnika Michelin. Było to więc spotkanie pełne gratulacji, ale też wiedzy branżowej w temacie rynku czeskiego oraz nordyckiego.

Spotkanie otworzyła i prowadziła Anna Sierant-Giec z Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej. Po krótkim wprowadzeniu, głos zabrali właściciele restauracji Eliksir i jednocześnie gospodarze spotkania – Paweł Wątor i Mateusz Trzeciak. Ale Eliksir to nie jedyna restauracja, która została wyróżniona przez Michelin. Wśród naszych Partnerów, na liście rekomendowanych restauracji znalazły się również: Mercato Hotelu Hilton, Butchery & Wine Gdynia oraz Fisherman by Rafał Koziorzemski. Z tego miejsca – jeszcze raz dziękujemy Wam za tak dobrą i smaczną pracę na rzecz regionu pomorskiego.  

Część edukacyjna obejmowała wiedzę na temat dwóch rynków – czeskiego i nordyckiego. Jako pierwszy, głos zabrał Pavel Trojan – dyrektor Zagranicznego Ośrodka Polskiej Organizacji Turystycznej w Pradze, który podzielił się wiedzą na temat potrzeb urlopowych czeskich turystów. Wystąpienie uzupełnił Mariusz Panufnik, reprezentant czeskiego serwisu podróżniczo-rezerwacyjnego Slevomat, który opowiedział, jak przygotować dobrą ofertę dla czeskich gości. Ostatnią prelekcję dotyczącą potrzeb i trendów wśród szwedzkich turystów prowadziła Małgorzata Hudyma, dyrektor Zagranicznego Ośrodka Polskiej Organizacji Turystycznej w Sztokholmie. Po prelekcjach, zakończonych serią pytań, Partnerzy skorzystali z możliwości swobodnego networkingu. 

-Partnerstwo to przede wszystkim kontakt z ludźmi profesjonalnymi, wiedza na temat różnych rynków turystycznych, dzięki czemu mogę swoją ofertę lepiej dopasowywać pod oczekiwania polskich czy zagranicznych turystów – mówi Piotr Lisakowski, szef kuchni i właściciel restauracji Gryfon z Jastarni, a jednocześnie jeden z Partnerów Pomorskie Prestige.

Pomorskie Prestige Club to inicjatywa, która zrzesza przedsiębiorców, oferujących wysokiej jakości usługi, związane z branżą turystyczną w regionie pomorskim. Partnerstwo w klubie oferuje m.in. dostęp do wiedzy branżowej, możliwość networkingu, pierwszeństwo w informowaniu o wizytach studyjnych polskich i zagranicznych dziennikarzy oraz pierwszeństwo informowania o projektach realizowanych przez PROT. Partnerzy otrzymują również możliwość promocji na stronie internetowej oraz kanałach projektu Pomorskie Prestige.

Polityka Prywatności
Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna © 2018
Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna