Polska Organizacja Turystyczna realizuje materiał filmowy “TOP 10 food experiences” na temat turystyki kulinarnej w Małopolsce i Pomorskim. Materiał realizowany jest przy okazji festiwalu Poland Shiok w Singapurze.
Materiał filmowy w Pomorskim realizowany jest w dniach 12-13.10.2020. We współpracy z Regionalną Organizacją Turystyczną wyłoniono TOP 10 miejsc, które wyróżniają się kuchnią regionu oraz kreują lokalne produkty. W Pomorskim wśród takich miejsc znalazły się zarówno partnerskie restauracje projektu pomorskie prestige jak i lokalni producenci.
Restauracje: Zafishowani ze śledziem i łososiem bałtyckim, Eliksir z pstrągiem, Browar PG4 z lokalnym browarem, Biały Królik z żurawiną, Nordowi Mól i Polskie Smaki z gęsiną, Chmielna z pierogami oraz Gdański Bowke z destylatem goldwasser.
Producenci lokalni: Mały Holender z Żuław z tradycyjnym serem Werderkäse oraz Pasieka Toporkiewicz z Powiśla z lokalnymi miodami.
Efekt filmowy niebawem.